AB-Mauri

Με έναυσμα την διεθνή αλλά και εγχώρια τάση προς τις «πράσινες ετικέτες» και την στροφή στην κατανάλωση όλο ένα και πιο υγιεινών προϊόντων, η εταιρία Olympic Foods προχώρησε σε μια πολύ σημαντική και δυναμική συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης εταιρία AB Mauri.

 

Η AB MAURI προσφέρει μια μεγάλη γκάμα μιγμάτων, που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις των περισσότερων καταναλωτών, βοηθώντας παράλληλα τον αρτοποιό να αξιοποιήσει στο έπακρο τις γνώσεις του στην παραδοσιακή αρτοποίηση. Είναι προσανατολισμένη στην δημιουργία προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, με απλούστευση και βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, με σταθερά αποτελέσματα και πολλές εφαρμογές σε κάθε προϊόν.

Στα μίγματά της η AB MAURI δεν χρησιμοποιεί γαλακτωματοποιητές, πράγμα πολύ σημαντικό για πελάτες που επιθυμούν να προσφέρουν στους καταναλωτές τους παρασκευάσματα με φυσικά συστατικά.

Για τον λόγο αυτό η AB MAURI χρησιμοποιεί μεγάλη γκάμα από βύνες και προζύμια σε σκόνη, που δίνουν στα προϊόντα όλη την φρεσκάδα, την γεύση και το άρωμα ενός καλοφτιαγμένου ψωμιού.

Μια μεγάλη καινοτομία της AB MAURI είναι η εκτεταμένη χρήση αδρανοποιημένης μαγιάς στα προϊόντα της, που παράγει αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό. Η αδρανοποιημένη μαγιά δίνει στο ζυμάρι μεγαλύτερη αντοχή στους διάφορους χειρισμούς κατά την διάρκεια της αρτοποίησης, ακόμη και σε αυτόματες γραμμές παραγωγής, μειώνει τους χρόνους ξεκούρασης, κάνει το ζυμάρι πιο ευκολοδούλευτο και δίνει ξεχωριστό άρωμα και διατηρησιμότητα στο τελικό προϊόν.

 

ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ-50: περιέχει πέντε σπόρους, πέντε διαφορετικά άλευρα και έναν μοναδικό συνδυασμό βυνών, που έχουν σαν αποτέλεσμα ένα νόστιμο ψωμί με μεγάλη διατηρησιμότητα.

ΣΙΚΑΛΗ-100: περιέχει δύο διαφορετικά είδη αλεύρου σίκαλης, προζύμι και ξινό σε σκόνη που εξασφαλίζουν σ το ψωμί μια ξεχωριστή φρεσκάδα και μεγάλη διατηρησιμότητα.

CURCUPAN-100: ένα μοναδικό μίγμα ψωμιού με τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του κουρκουμά, την λεπτή και ξεχωριστή του γεύση και ένα ζωηρό χρώμα που το κάνει να ξεχωρίζει στο ράφι. Περιέχει επιπλέον ηλιόσπορους και καλαμπόκι. Κατάλληλο και για πρωτοποριακά κέικ.

VEGPAN-100: πλήρες μίγμα για ψωμί VEGAN. Δεν περιέχει κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης και παράγεται σε αποκλειστική γραμμή παραγωγής για να αποκλειστεί οποιοσδήποτε κίνδυνος διασταυρούμενης επιμόλυνσης από συστατικά ζωικής προέλευσης.

FITPAN-100: πλήρες μίγμα για ψωμί που συνδυάζει την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες με την χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

ΜΠΡΙΟΣ-100: πλήρες μίγμα για μπριός στο οποίο προστίθενται μόνον νερό και μαγιά. Ιδανικό για αυθεντικό ψωμί για burger, ψωμάκια σάντουιτς, πίτσες, πεϊνιρλί, λουκανικόπιτες κλπ.

ΜΠΡΙΟΣ-100 GOLD:  πλήρες μίγμα για αυθεντικό μπριός με εξαιρετικά αρώματα και μεγάλη διατηρησιμότητα. Προστίθεται μόνον νερό και μαγιά.

ΝΤΟΝΑΤ-100: μίγμα για την Παρασκευή αυθεντικών donuts μαγιάς με εξαιρετική γεύση, βελούδινη υφή και μεγάλη διατηρησιμότητα.

OLYMPUS PRO: βελτιωτικό αρτοποιΐας με μοναδικό συνδυασμό προζυμιού και ξινού σε σκόνη. Κατάλληλο για χρήση σε ζυμάρια μικρής ξεκούρασης ανεξαρτήτως μεγέθους, αυξάνει την απορρόφηση νερού στο ζυμάρι, δίνει στην κόρα τραγανότητα που διαρκεί. Ιδανικό για τσιαπάτα και φοκάτσια κάθε τύπου, όπως επίσης και για χωριάτικο ψωμί με καστανή και λεπτή κόρα.

MASAFERM: βελτιωτικό αρτοποιΐας σε υγρή μορφή. Ενσωματώνεται εύκολα και ομοιόμορφα ακόμη και σε μεγάλα ζυμάρια. Κάνει το ζυμάρι ανθεκτικό στους χειρισμούς, δίνει χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση. Μπορεί να συνδυαστεί για να σταθεροποιήσει παραδοσιακά προζύμια ειδικά κατά την δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού. Χαμηλής δοσολογίας: 0,5-1%.

OLYMPUS TOP: βελτιωτικό γενικής χρήσης για σταθερό τελικό αποτέλεσμα, ιδανικό για γρήγορα γινώματα και μικρούς κύκλους επεξεργασίας των ζυμαριών.

PANKO SPRAY: εντελώς άοσμο αντικολλητικό σπρέι κατάλληλο τόσο για την αρτοποιΐα όσο και για την ζαχαροπλαστική αλεύρου, με μεγάλη απόδοση.

PANETTONECOLOMBA: μίγμα για την παρασκευή πανετόνε και για γλυκά ζυμάρια της Ιταλικής παράδοσης που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Εξασφαλίζει την ανοικτή κυψέλωση του αυθεντικού πανετόνε, την μαλακότητα της ψίχας που διαρκεί και την αντοχή στις προσθήκες κύβων φρούτου, σταφίδας, σοκολάτας κλπ.